Calivita Informaţii

Abonare stiri

Glutamine Powder 300+100g

Glutamine Powder 300+100g

Aminoacid anticatabolic foarte puternic!

Mai multe detalii


132,00 LEI tax incl.

Disponibilitate indisponibil


Glutamine Powder

 

 

 

Aminoacidul L-glutamina a fost izolat pentru prima data in 1883 si sintetizat abia in 1933. Are o raspandire ubicvitara, atat sub forma libera, cat si legata. Joaca un rol cheie in numeroase functii ale organismului. Este precursorul acidului glutamic care, la randul sau, este precursorul GABA (neurotransmitator). De asemenea, L-glutamina este aminoacidul liber care se afla in cea mai mare cantitate in sange si in celulele musculare.  Reprezinta  61% din totalul de aminoacizi prezenti in celulele musculare. In structura sa exista doua grupari aminice (cu azot) dintre care unul se elibereaza usor si astfel este principalul “caraus” al azotului in celule. Se cunoaste faptul ca 35 % din azotul care accede in celula musculara este transportat de glutamina. Azotul, odata ajuns in celula, va fi utilizat in procesele de sinteza si crestere.

Concentratia intramusculara a glutaminei scade accentuat dupa antrenamente extenuante ca urmare a intensificarii proceselor catabolice.    S-a observat ca suplimentarea organismului cu glutamina in asemenea situatii a condus la restabilirea echilibrului azot- azotat si a asigurat o sinteza proteica normala in muschi. Cu cat nivelul glutaminei in tesutul muscular este mai mare, cu atat posibilitatea “colapsarii” muschilor dupa efort fizic intens este mai redusa. De asemenea, administrarea glutaminei va creste depozitele de glicogen muscular si va contracara efectele neplacute ale acidului lactic format in urma activitatilor fizice.

In general, se poate conchide ca glutamina, prin efectele sale enumerate mai sus, imbunatateste performantele, accelereaza refacerea musculara dupa epuizarea stocurilor de energie si asigura cresterea masei musculare. Glutamina este factorul cheie in cresterea masei musculare si datorita controlului gradientului “glutamina musculara/glutamina sanguina“. Este cunoscuta pentru efectul obtinerii unei musculaturi voluminoase intr-un interval scurt.

            Un studiu publicat in revista American Journal of Clinical Nutrition releva faptul ca administrarea orala a unei singure doze de 2 grame de glutamina duce la cresterea nivelului sanguin al hormonului de crestere care, dupa cum se stie, participa la utilizarea  glucozei si a unor aminoacizi la nivelul muschilor scheletici, activeaza sinteza proteica musculara, reduce procesele catabolice.

Cercetarile clinice efectuate dupa anii 1970 au subliniat, in mod special, efectul imunomodulator al L-glutaminei (creste imunitatea non-specifica a organismului) si actiunea sa pozitiva asupra functiilor cerebrale. De asemenea, au relevat ca L-glutamina are si proprietati anti-apoptotice (apoptoza=moarte celulara programata).

Glutamina are rol important in: prevenirea atrofiei musculare post-operatorii; combaterea tulburarilor gastrointestinale post-operatorii; imbunatatirea functiilor cerebrale; combaterea depresiilor; repararea tesuturilor lezate; cresterea masei musculare la atleti.

Glutamina este recomandata celor care doresc obtinerea unei mase musculare voluminoase - in primul rand, culturistilor – precum si persoanelor care tin regim, varstnicilor, tinerilor atleti care doresc obtinerea unor performante deosebite s.a.

 
Glutamine Powder

Supliment alimentar proteic

O lingurita de pulbere (4,5 g)  contine:                

L-Glutamina.......................... 4,5 g

Variatia ingredientelor........ +/- 5%
Fabricat de:

Prolab Nutrition Inc., USA


Mod de administrare: ca supliment alimentar, se consuma o lingurita de pulbere (4,5 g) pe zi sau conform recomandarilor. Pulberea se dizolva in apa sau in bautura favorita.

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment