Calivita Informaţii

Abonare stiri

Beta Carotene (100 capsule)

Beta Carotene (100 capsule)

V-ar plăcea să rămâneţi tineri? Vă pot fi de ajutor acele vitamine care joacă un rol antioxidant în organism şi, astfel, participă la apărarea faţă de acţiunea distructivă a radicalilor liberi.

Mai multe detalii


39,60 LEI tax incl.

Disponibilitate In stoc


V-ar plăcea să rămâneţi tineri? Vă pot fi de ajutor acele vitamine care joacă un rol antioxidant în organism şi, astfel, participă la apărarea faţă de acţiunea distructivă a radicalilor liberi. Beta-carotenul sunt antioxidanţi puternici, cu acţiune sinergică în organism. Apelaţi la ajutorul natural oferit de vitamine!

Beta-carotenul este o provitamină A. Acesta este transformat în ficat în vitamina A, în funcţie de necesităţile organismului. Creşte capacitatea de rezistenţă a organismului faţă de îmbolnăviri şi, în primul rând, faţă de transformările maligne. Beta-carotenul poate fi găsit în orice plantă verde, principalele surse fiind: rubarba, morcovul, prazul, varza creaţă, iar dintre fructe, pepenele şi caisele. De multe ori însă, alimentele consumate sunt poluate cu substanţe nocive (cadmiu, nitraţi), de aceea se recomandă consumarea de suplimente alimentare.

Beta-carotenul este unul din cei 600 de reprezentanţi ai familiei carotinelor vegetale. Este cunoscut şi sub denumirea de provitamina A, ceea ce.înseamnă că o parte din beta-carotenul ajuns în organism odată cu alimentele este transformat, în funcţie de necesităţi, în vitamina A.
Vitamina A este o substanţă activă vitală, care ajută la menţinerea agerimii vederii, sănătăţii pielii şi întăreşte sistemul imunitar.


S-a observat că la japonezi şi norvegieni, care consumă prin tradiţie alimente cu un conţinut bogat în beta-caroten, incidenţa îrnbolnăvirilor de cancer pulmonar, de colon, de prostată, de col uterin şi de sân, este mult mai scăzută.


Beta-carotenul merită o atenţie deosebită şi pentru rolul pe care îl are în prevenirea cancerului. Efectul preventiv al beta-carotenului în bolile maligne se bazează pe transformarea metaboliţilor cancerigeni formaţi în organism sau a snbstanţelor cancerigene ajunse în organism din mediul exterior in substanţe
mai puţin nocive şi mai solubile, deci mai uşor de eliminat.

Beta-carotenul stimulează şi funcţionarea sistemului imunitar. Oferă protecţie impotriva afecţiunilor canceroase şi a aterosclerozei.
În apariţia aterosclerozei (îngustarea arterelor ca urmare a depunerii plăcilor ateromatoase pe pereţii arterelor), un rol important il are oxidarea lipoproteinelor de mică densitate (colesterolul LDL). Beta-carotenul impiedică oxidarea acestora, reducând riscul apariţiei aterosclerozei şi, astfel, riscul producerii infarctului miocardic şi al decesului prin stop cardiac.
Rezultatele unor cercetări efectuate in Statele Unite ale Americii, pe o perioadă de 10 ani, au demonstrat că numărul cazurilor de afecţiuni cardiace şi de cancer de prostată a fost de două ori mai mic în cazul bărbaţilor care au consumat sistematic beta-caroten, în comparaţie cu subiecţii din lotul-martor, care nu au consumat această substanţă.


S-a observat, de asemenea, că in Lin Xian, o regiune muntoasă din China, incidenţa cancerului gastric şi esofagian este cea mai mare din lume. Savanţii chinezi şi americani, in cadrul unor cercetări comune efectuate in această zonă geografică, au administrat, în doze zilnice, unor persoane sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 69 de ani, diverse combinaţii de vitamine (A, B, eşi E) şi unele substanţe minerale. În acest timp, lotul de control a primit placebo. La cei care au primit deopotrivă vitamina A şi zinc, numărul îmbolnăvirilor de cancer gastric a scăzut cu două treimi, în timp ce la celelalte grupe nu s-au constatat diferenţe semnificative.


În opinia cercetătorilor, vitamina A reduce riscul apariţiei cancerului, deoarece sprijină diferenţierea celulară şi, astfel, poate controla înmulţirea nelimitată şi nediferenţiată a celulelor cancerigene, iar zincul reglează circuitul vitaminei A in celule.
Din păcate, deseori alimentele consumate conţin chimicale şi substanţe nocive din mediul inconjurător, nefiind ideale ca surse de vitamine. În morcovi, de exemplu, se găsesc adesea cantităţi mai mari de cadmiu şi nitraţi decât de beta-caroten, excepţie tăcând doar plantele cultivate prin metode ecologice. Din motivele menţionate mai sus, organismului îi este necesar un aport de beta-caroten pur, provenit din suplimente alimentare preparate din materii prime naturale. Absorbţia şi transformarea beta-carotenului este facilitată în mare măsură de acizii graşi nesaturaţi; de aceea se recomandă consumul acestora în timpul meselor.

 

Atentie

În cazul consumului mai îndelungat, pielea palmelor şi a tălpilor poate căpăta o nuanţă gălbuie (pielea "coajă de portocală" ­ Aurantiasis cutis) şi, din acest motiv, se recomandă ca, după fiecare 5 zile de consum, să se facă o pauză de 2 zile. Fenomenul nu poate fi confundat cu icterul, deoarece supradozarea de beta-caroten nu alterează nici starea generală şi nici nu duce la îngălbenirea sclerelor.

  • Diabeticii pot asimila o cantitate mai mică de beta-caroten, de aceea nu li se recomandă administrarea în doze mari.
  • În situaţia consumului de vitamina E, creşte necesarul fiziologic al organismului de vitamina A sau de beta-caroten.
  • Produsele care scad colesterolemia, ca, de exemplu, extractul de soia sau usturoi, reduc absorbţia intestinală de vitamina A, deci creşte necesarul de vitamina A.
  • În perioada de graviditate şi alăptare, necesarul zilnic de beta-caroten creştede aceea se recomandă atât gravidelor, cât şi mamelor care alăptează, consumul unor produse ce conţin multivitamine
  • Carenţa de vitamina A poate favoriza formarea calculilor biliari sau renali, prin faptul că celulele epiteliale veziculare descuamate se pot constitui în nuclee de precipitare a săruri lor minerale.
  • Vitamină pură.

    Mod de administrare: 1-3 capsule gelatinoase zilnic

    Continut: 5,5 mg Beta-caroten

    Recomandări:
    Mod de administrare:
     
    dimineaţa
    prânz
    seara

    Acnee
    Adolescent (14-18 ani) - preventiv
    Afectiuni oftalmologice
    Afte
    Amigdalita
    Anemie
    Antioxidant
    Antiseptic pulmonar
    Aparat respirator
    Arsuri ale pielii
    Ateroscleroza maculara
    Bronsita
    Calculi renali
    Cancer la prostata
    Cancer la plaman
    Cancer de col uterin
    Cancer de piele
    Cancer de vezica
    Candidoza (grupa A)
    Cataracta
    Cistita
    Colecistita
    Dermatite
    Diaree
    Eczeme
    Emfizem pulmonar
    Fumat
    Infectii prevenire
    Infectii ale pielii capului
    Gingii sanatoase
    Laringita
    Lupus eritematos
    Micoze ale pielii
    Oreion
    Paradontoza
    Par sanatos
    Plagi (vindecare)
    Pojar, rujeola
    Pre si post operator
    Raguseala
    Scabie
    Tuberculoza
    Ulcer gastro-duodenal
    Vaginita
    Vedere (tulburari)
    Vitiligo
    Varsat de vant
    Zona Zoster

    1
    1
    1
    1
    1

    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1

    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0

    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    0

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment