Calivita Informaţii

Abonare stiri

Whey Amino 2000, 204 tablete

Whey Amino 2000, 204 tablete

Aminoacizi de cea mai inalta calitate!

Mai multe detalii


82,50 LEI tax incl.

Disponibilitate indisponibil


WHEY AMINO

 

 

Aminoacizii sunt elemente componente ale proteinelor, iar proteinele sunt esentiale pentru viata. Toate organele, glandele, muschii, enzimele si hormonii din organism contin proteine. Daca exceptam cantitatea de apa din corp, ajungem la concluzia ca greutatea corporala se datoreaza, in cea mai mare parte, proteinelor. Datorita diferitelor combinatii ale aminoacizilor, exista peste 50000 de tipuri de proteine si 20000 de enzime cunoscute. Proteinele difera atat din punct de vedere structural (avand in compozitie diferiti aminoacizi), cat si prin rolurile pe care le au in procesele vitale din organism; din aceasta cauza, nu se pot substitui (o anumita proteina nu poate fi inlocuita de o alta proteina).

Din cei 29 aminoacizi frecvent intalniti, se formeaza sute de tipuri de proteine, care se gasesc in organismele tuturor vietuitoarelor. In organismul uman, ficatul este organul care asigura 80% din aminoacizii necesari, iar diferenta de 20% se obtine din alimentatie. Zece aminoacizi sunt indispensabili, se obtin exclusiv prin aport alimentar si se numesc aminoacizi esentiali. Acestia sunt: arginina, fenilalanina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, treonina, triptofanul si valina.

In organism, formarea sau descompunerea proteinelor se realizeaza in functie de necesitati, de procesele biologice care au loc la momentul respectiv. Aminoacizii nu pot fi depozitati si,  din aceasta cauza, atunci cand este nevoie  de vreunul, mai intai se utilizeaza aminoacizii aflati in circulatia sanguina, iar apoi vor fi obtinuti prin degradarea proteinelor.

Necesitatile de proteine ale organismului difera in functie de varsta, starea sanatatii, greutatea corporala, solicitarile fizice etc. Cu cat un individ este mai solid si mai tanar sau cu cat trebuie sa depuna eforturi fizice mai mari pentru a face fata cerintelor activitatii profesionale sau sportului practicat, cu atat mai multe proteine va solicita organismul sau. Daca la un tanar de 19 ani necesarul zilnic de proteine este 0,75 g/kg corp, in cazul unui sportiv de performanta de aceeasi varsta, acest necesar poate creste cu 50-400%, in raport direct cu solicitarea fizica.

Lipsa oricarui aminoacid esential din organism poate provoca numeroase disfunctii. Acest lucru se intampla mult mai des decat s-ar crede. Un regim alimentar unilateral, neechilibrat, care nu asigura toti aminoacizii esentiali, poate determina grave dereglari ale proceselor biochimice. O situatie asemanatoare se produce si in cazul in care dintr-o cauza oarecare alimentele consumate nu pot fi digerate si prelucrate in totalitate. Pot aparea dereglari si atunci cand regimul alimentar este bogat in vitamine si saruri minerale, dar cantitatea de aminoacizi esentiali este insuficienta. Lipsa aminoacizilor esentiali nu permite activitatea eficienta a vitaminelor si mineralelor.

Aminoacizii sunt indispensabili pentru cei care practica body building sau haltere in mod serios. Efectul benefic al aminoacizilor il vor simti si sportivii care trebuie sa faca fata unor solicitari fizice de rezistenta (cros, maraton, inot, fotbal etc.).

Whey Amino fabricat de California Fitness este un produs de calitate superioara care regenereaza tesuturile organismului, mareste masa musculara, furnizeaza energie organismului si regleaza numeroase procese metabolice importante din organism. Este destinat, in primul rand, obtinerii masei musculare voluminoase, de aceea se recomanda atletilor si sportivilor de performanta. La crearea acestui produs, s-a tinut seama de doi factori importanti pentru sportivii de performanta: calitatea biologica superioara a proteinelor si o balanta pozitiva de azot.

WHEY AMINO


Supliment alimentar proteic

Contine fenilalanina

204 tablete = 579,4 g

 O tableta contine:

 Proteine concentrate din zer.......................................... 2650 mg

Pulbere din zer.............................................................. 50 mg

 Alte ingrediente:

Agent de incarcare (croscarmeloza sodica).................... 90 mg

Stabilizator (acid stearic)............................................... 40 mg

Invelis farmaceutic........................................................ 10 mg

 

Profilul de aminoacizi:

L-Acid glutamic...................... 331,66 mg

L-Leucina (BCAA)................. 203,33 mg

L-Acid aspartic....................... 200 mg

L-Lizina.................................. 173,33 mg

L-Treonina............................. 141,66 mg

L-Isoleucina (BCAA)............. 135,83 mg

L-Prolina................................ 131,66 mg

L-Valina (BCAA)................... 120 mg

L-Alanina............................... 103,33 mg

L-Serina................................. 95,83 mg

L-Cistina................................ 63,33 mg

L-Fenilalanina......................... 60 mg

L-Tirozina............................... 57,5 mg

L-Arginina.............................. 47,5 mg

L-Metionina............................ 40 mg

L-Glicina................................ 37,5 mg

L-Histidina.............................. 30 mg

L-Triptofan............................. 27,5 mg
 

Mod de administrare
:
ca supliment alimentar 3 x 6 tablete/zi sau conform recomandarilor, cu suc de fructe sau alte lichide. Eficienta este mai crescuta daca se consuma intre mese sau dupa antrenament.

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment