Calivita Informaţii

Abonare stiri

Vitamina C - 500 mg, (100 tablete)

Vitamina C - 500 mg, (100 tablete)

Vitamina C 500 (500 mg) - tablete cu cantităţi mari de vitamina C, cu absorbţie prelungită (time released). Asigura o prezenta mai indelungata in organism, adica isi va exercita efectele benefice pe o perioada mai indelungata de timp.

Mai multe detalii


50,60 LEI tax incl.

Disponibilitate IN STOC


Cateva cuvinte despre Vitamina C 500mg

 

Vitamina C 500 (500 mg) - tablete cu cantităţi mari de acid ascorbic, cu absorbţie prelungită (time released). Asigură o absorbţie şi o eliminare permanentă din organism, menţinând astfel constant nivelul acestei vitamine pe tot parcursul zilei.

Este o vitamină hidrosolubilă care fortifică sistemul imunitar, creşte capacitatea de apărare a organismului faţă de agenţii patogeni şi faţă de bolile infecto-contagioase. Activează numeroase enzime, are un rol important în respiraţia celulară. Accelerează cicatrizarea rănilor şi regenerarea ţesuturilor, participă la formarea oaselor, colagenului şi a cartilagiilor, respectiv la sinteza hormonilor suprarenali. Oferă protecţie împotriva efectelor stresului, facilitează absorbţia fierului şi, împreună cu acidul folic şi vitamina B12, stimulează maturarea globulelor roşii. Îmbunătăţeşte şi restabileşte capacităţile fizice. În caz de suprasolicitare fizică, necesarul de vitamina C al organismului creşte, de aceea este nevoie de suplimentare.

 

Vitamina C are un efect îndelungat.


  Continut:

  Recomandări:
  Mod de administrare:
   
  dimineaţa
  prânz
  seara
  Activitate fizica (stimulare)
  Adult 18-50 ani (preventiv)
  Alcoolism
  Amigdalita
  Anticonceptionale comb efecte neg
  Antioxidant
  Astm bronsic
  Boala Crohn
  Convalescenta
  Cresterea rezistentei musculare
  Decalaj fus orar
  Dependenta de droguri (tratament)
  Dureri de gat
  Enduranta (rezistenta la efort)
  Gripa, guturai, raceala, viroza
  Hemoragii nazale
  Imunitate scazuta
  Infectii (prevenire)
  Incaruntirea parului
  Lupus eritematos
  Persoana in varsta
  Rinita alergica
  Scorbut
  Scrasnit din dinti
  Sinuzita
  Tromboflebita
  Tuse
  Ulcer varicos
  Varice
  Vase sange (fragilitate)
  Varsat de vant
  Zona Zoster

  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1
  1

  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0

   

Descrierea pe larg a produsului Vitamina C 500 mg

Acidul ascorbic face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile în apă) şi, din această cauză, datorită unor solicitări fizice excesive sau antrenamente, se elimină în câteva ore din organism. Din fericire, astăzi există deja preparate cu absorbţie lentă (time released) care pot asigura permanent o cantitate de vitamine uşor utilizabilă de organism.


Vecinii noştri unguri se pot mândri cu faptul că vitamina C a fost descoperită de savantul american de origine maghiară Szent-Gyargyi Albert. El a fost primul care a reuşit să extragă aceasta vitamina din ardei şi, pentru această descoperire extraordinară, a fost distins cu Premiul Nobel. Ea se găseşte în zarzavaturi, în citrice, dar sursa naturală principală o constituie măceşele. Acidul ascorbic de calitate se extrage în primul rând din măceşe, în care se află împreună cu aşa-numitele flavonoide, care sporesc efectele acidului ascorbic.


Un alt savant laureat al premiului Nobel, Linus Pauling, a considerat că acidul ascorbic se poate administra profilactic şi terapeutic în numeroase boli, de la banalul guturai până la cancer.
Se ştie că deficitul de vitamina C conduce la apariţia scorbutului.

Acidul ascorbic administrat în mod susţinut are urmatoarele efecte pozitive asupra organismului:

 • stimulează sistemul imunitar
 • creşte rezistenţa organismului faţă de bolile infecţioase (mai ales răceli).
 • participă la activarea multor sisteme enzimatice
 • are un rol important în respiraţia celulară.
 • accelerează vindecarea rănilor, regenerarea ţesuturilor, participă la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor şi oaselor, precum şi la sinteza hormonilor corticosuprarenalieni.
 • are efect antistres, facilitează absorbţia fierului şi, împreună cu acidul folic şi vitamina B12, stimulează maturarea globulelor roşii (hematiilor).
 • scade colesterolul sanguin şi protejează organismul împotriva substanţelor cancerigene.
 • creşte şi menţine randamentul fizic. În timpul suprasolicitărilor fizice, necesarul de vitamina C creşte şi, din această cauză, sportivilor li se recomandă un consum ridicat înainte de competiţii.

La fel ca majoritatea vitaminelor hidrosolubile, ea se descompune uşor şi este sensibilă la lumină, căldură şi vapori de apă. De exemplu, roşia proaspăt culeasă şi apoi păstrată 48 de ore la temperatura camerei îşi pierde jumătate din conţinutul iniţial de acid ascorbic. Trebuie să avem în vedere toate acestea atunci când depozităm aceste vitamine.

Atenţie!

 • În preparatele cu vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se găseşte sub formă de poliascorbat, care are un efect mai de lungă durată faţă de cel al acidului ascorbic simplu, obţinut pe cale sintetică.
 • În stările febrile creşte necesarul de vitamine al organismului.
 • Aportul de vitamina C trebuie crescut la femeile care utilizează anticoncepţionale, steroizi, analgezice, aspirină sau cantităţi exagerate de alcool.

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment