Calivita Informaţii

Abonare stiri

DYM Super Multi Vitamin 120 CAPS

DYM Super Multi Vitamin 120 CAPS

Super Multi de Dymatize contine toate vitaminele si mineralele de care au nevoie sportivii pentru obtinerea de performante maxime.

Mai multe detalii


57,00 LEI tax incl.

Disponibilitate in stoc


DYM Super Multi Vitamin 120 CAPS

 

In intreaga lume, vitaminele si mineralele suscita un mare interes in lumea sportului, datorita rolului important pe care il au in imbunatatirea performantelor sportive. Solicitarile fizice intense necesita un consum mai mare de vitamine si minerale pentru refacerea rapida a organismului. Deficienta a doar unei singure vitamine sau a unui mineral poate perturba peste o mie de procese chimice si enzimatice ale organismului. Fiecare dintre aceste vitamine si minerale sunt responsabile de mii de reactii biochimice, inclusiv de formarea hormonilor. Consumul zilnic de multivitamine prezinta nu numai avantajul ca furnizeaza organismului toate vitaminele si mineralele de care are nevoie, dar acestea au beneficiul de a “lucra” impreuna, adica de a actiona sinergic, potentandu-si reciproc efectul.   

            Super Multi de Dymatize contine toate vitaminele si mineralele de care au nevoie sportivii pentru obtinerea de performante maxime.

            Vitamina A stimuleaza producerea si activitatea leucocitelor, ia parte la refacerea oaselor, ajuta la mentinerea sanatatii celulelor endoteliale si regleaza cresterea si diviziunea celulelor. Vitamina C este un antioxidant excelent, protector al sistemului imunitar si al celulelor. Mentinerea colagenul din tesuturile conjunctive depinde de vitamina C. Vitamina C poate ajuta la vindecarea rapida a cicatricelor, la diminuarea vanatailor, inflamatiilor. Proprietatile sale antioxidante ofera protectie fata de actiunea radicalilor liberi. Vitamina D tine sub control inmultirea si divizarea celulelor cancerigene. De asemenea, studii efectuate de-a lungul anilor au demonstrat relatia dintre reducerea riscului de cancer si administrarea de vitamina B6, acid folic si vitamina B12, impreuna. Seleniul este un element mineral care intra in componenta unor enzime antioxidante. Vitamina B1 este esentiala pentru accelerarea descompunerii carbohidratilor in glucoza necesara producerii de energie. Aceasta ajuta la mentinerea unui sistem nervos sanatos (conferindu-i reputatia de “moral-lifting vitamin”). Vitamina B2 este mai activa atunci cand interactioneaza cu alte vitamine B. Biotina este importanta pentru metabolismul carbohidratilor, grasimilor si proteinelor. Acidul pantotenic actioneaza ca o coenzima, pentru a elibera energia din proteine, grasimi si carbohidrati. Este, de asemenea, esentiala pentru sinteza acizilor grasi, colesterolului si steroizilor. Este vitala pentru dezvoltarea sistemului nervos central si imbunatateste abilitatea organismului de a rezista la stres.

            In ceea ce priveste mineralele, organismul are nevoie de 22 de minerale esentiale cunoscute, toate fiind absorbite din tractul gastrointestinal. Aceste minerale au o gama larga de functii: asigura sanatatea structurii osoase, sunt implicate in reactii enzimatice, transporta oxigenul, asigura echilibrul acido-bazic. Astfel, inima si muschii scheletici necesita calciu pentru contractii. De asemenea, calciul este necesar pentru mentinerea structurii sanatoase a oaselor si a sistemului nervos.  Seleniul este un co-factor al enzimei glutation peroxidaza. Scade intensitatea stresului oxidativ in cazul sportivilor. Deficienta de seleniu afecteaza metabolismul hormonilor tiroidieni. Zincul influenteaza mai mult de 70 de enzime din organism. De asemenea, zincul este important pentru producerea hormonului de crestere si a insulinei. Deficienta de magneziu poate reduce puterea fizica, situatie frecvent intalnita la atleti. De asemenea, ajuta la ameliorarea stresului fizic.

            Suplimentul alimentar Super Multi de Dymatize se adreseaza in primul rand sportivilor de performanta, dar si persoanelor foarte active care vor sa evite o deficienta de vitamine sau de  minerale a organismului.

 
Super Multi
Supliment alimentar cu vitamine si minerale

120 tablete = 90 g

 

O tableta (750 mg) contine:                                     

Vitamina C..................................... 100 mg

Tiamina (vitamina B1)..................... 50 mg

Riboflavina..................................... 50 mg

Niacina............................................ 50 mg

Piridoxina....................................... 50 mg

Magneziu........................................ 50 mg

Fosfor............................................. 22,5 mg

Vitamina E...................................... 22,06 mg

Acid pantotenic.............................. 20 mg

Potasiu............................................ 20 mg

Clor................................................. 17,5 mg

Zinc................................................. 15 mg

Siliciu.............................................. 15 mg

Calciu.............................................. 12,5 mg

Fier.................................................. 10 mg

Mangan........................................... 2,5 mg

Cupru.............................................. 1 mg.

Vitamina A..................................... 450 mcg

Acid folic........................................ 200 mcg

Iod.................................................. 75 mcg

Bor.................................................. 75 mcg

Vitamina B12................................... 50 mcg

Biotina............................................ 50 mcg

Molibden........................................ 25 mcg

Seleniu............................................ 25 mcg

Vitamina K..................................... 12,5 mcg

Crom............................................... 12,5 mcg

Nichel............................................. 12,5 mcg

Vitamina D..................................... 5 mcg

Staniu.............................................. 5 mcg

Vanadiu.......................................... 5 mcg

 

Alte ingrediente: antiaglomeranti - fosfat dicalcic, acid stearic; indulcitor - maltodextrina; stabilizator - celuloza microcristalina, polidextroza; emulsificator - hipromeloza; agent de glazurare - talc; trigliceride cu catena medie.

 

Variatia ingredientelor................. +/- 5%

 

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 2 tablete pe zi, dupa masa.

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment