Calivita Informaţii

Abonare stiri

Probio Balance ( 60 tablete)

Probio Balance ( 60 tablete)

Flora intestinala este alcatuita din mai multe tipuri de bacterii care colonizeaza mucoasa intestinelor si traiesc in simbioza cu organismul-gazda. Probio Balance CaliVita contribuie la mentinerea unei flore intestinale echilibrate si a tuturor efectelor benefice care decurg de aici. Datorita gustului placut, poate fi administrat si copiilor. Tabletele sunt masticabile.

Mai multe detalii


84,70 LEI tax incl.

Disponibilitate IN STOC


Probio Balance

 

Flora intestinala este alcatuita din mai multe tipuri de bacterii care colonizeaza mucoasa intestinelor si traiesc in simbioza cu organismul-gazda. Masa insumata a acestor bacterii poate depasi chiar 1,5 kg. Acestea indeplinesc multiple roluri: ajuta la absorbtia si utilizarea nutrientilor din bolul alimentar, mentin echilibrul functiilor intestinale, sprijina peristaltismul, ajuta la sintetizarea unor vitamine. Se considera ca aproximativ 80% din sistemul imunitar se afla la nivelul colonului, astfel ca buna functionare a acestuia este foarte importanta. In general, numarul bacteriilor intestinale benefice este mai mare decat al celor daunatoare, dar aceasta situatie se poate modifica foarte usor, caz in care bacteriile patogene se pot multiplica rapid, in detrimentul celor benefice.

Printre factorii care pot perturba echilibrul florei intestinale se numara:

- tratamentul cu antibiotice, in urma caruia sunt distruse nu numai bacteriile patogene, ci si bacteriile benefice;
- fumatul;
- consumul excesiv de alcool;
- consumul excesiv de alimente mult prea condimentate sau mult prea grase;
- stresul;
- contactul cu diferite bacterii straine (in timpul concediilor in strainatate);
- starile diareice.

In aceste situatii, pentru a restabili echilibrul intestinal, este indicat aportul de bacterii probiotice si prebiotice.

Probioticele sunt microorganisme benefice care supravietuiesc efectelor de distructie ale acidului gastric, bilei si enzimelor digestive, reusind sa ajunga si sa se multiplice in colon. Ele blocheaza inmultirea bacteriilor patogene, ajutand la mentinerea florei intestinale normale. Probioticele nu sunt bacterii, ci carbohidrati complecsi care constituie hrana exclusiva a probioticelor. Produsele care contin atat probiotice, cat si prebiotice, se numesc simbiotice.

ProbioBalance de CaliVita este un produs simbiotic care contine trei specii de probiotice, astfel ca numai intr-o singura tableta se regasesc un numar de 4 miliarde de germeni (prezenti in mod natural si in organismul uman), precum si o doza substantiala de prebiotice.

Probioticele sunt Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Longum si Lactobacillus Rhamnosus. Aceste bacterii prietenoase, numite probiotice sau bifidobacterii, faciliteaza digestia si absorbtia nutrientilor prin faptul ca descompun bolul alimentar in particule elementare asimilabile in organism la nivelul intestinelor. Probabil ca cel mai cunoscut este Lactobacillus Acidophilus, care contribuie la reducerea nivelului de bacterii patogene in intestinul subtire si, de asemenea, produce lactaza, o enzima deosebit de importanta pentru digestia laptelui. Lactobacillus Acidophilus este, de asemenea, implicat in producerea vitaminelor B in timpul procesului de digestie. La fel, Bifidobacterium Longum blocheaza cresterea bacteriilor nocive si fortifica sistemul imunitar. Aceleasi actiuni le exercita si Lactobacillus Rhamnosus, care este deseori utilizat ca si conservant natural in iaurturi. 

Prebioticele din compozitia lui Probio Balance sunt asigurate de existenta fructo-oligozaharidelor. Fructo-oligozaharidele sunt carbohidrati nedigerabili sau zaharuri care odata ingerate trec neatinse prin tubul digestiv. In momentul in care ajung in colon sunt utilizate drept hrana de care bacteriile benefice de la acest nivel (proboioticele din compozitia produsului).

Suplimentul alimentar ProbioBalance de CaliVita contribuie la mentinerea unei flore intestinale echilibrate si a tuturor efectelor benefice care decurg de aici. Datorita gustului placut, poate fi administrat si copiilor. Tabletele sunt masticabile.

O tableta contine:

- Culturi probiotice: 4 miliarde UFC, din care:

> Lactobacillus Acidophilus: 335 mg
> Bifidobacterium Longum: 17,87 mg
> Lactobacillus Rhamnosus: 6,70 mg;

- Fructo-oligozaharide: 25 mg
- Alte ingrediente: agent de afanare (maltodextrina); ulei vegetal hidrogenat; aroma naturala de cirese; agenti de intarire (stearat de magneziu); anti-aglomerant (dioxid de siliciu); colorant natural extras din sfecla rosie; indulcitor (sucraloza).

Tabelul de corespondenta produs-afectiuni

Afectiuni si simptome
in care actioneaza

Mod de folosire

  Acnee

  Amigdalita

  Antibacterian

  Aparat digestiv

  Aparat urinar

  Boala Crohn

  Candidoze

  Cistita

  Constipatie

  Dermatite

  Digestie buna

  Digestie buna copii

  Giardia


   

  Halena

  Herpes

  Hipercolesterolemie

  Infectii (prevenire)

  Infectii pielea capului

  Infectii urinare

  Indigestie

  Insuficienta renala

  Laringita

  Litiaza renala

  Mancarimi de piele

  Malabsorbtie intestinala

  Micoze ale pielii

  Miros neplacut al corpului

  Paradontoza

  Prostata infectii

  Psoriazis

  Raguseala

  Sterilitate

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1/2-1/2-1/2
in timpul mesei

1-0-1 in t mesei
(la 15 zile dupa
adm. ParaProtex
sau Garlic Caps)

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

0-1-1 in. de masa

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-1-0

1-1-0 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

1-0-1 in t mesei

Legenda:   1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara;

 

Obs.:

- Asociat cu Oregano Oil potenteaza efectul anti fungic (ciuperci, micoze, candidoze)

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment