Calivita Informaţii

Abonare stiri

Iron Plus (100 tablete)

Iron Plus (100 tablete)

Iron Plus- supliment alimentar cu fier si vitamina C.

Mai multe detalii


35,20 LEI tax incl.

Disponibilitate IN STOC


Iron Plus

 

Iron Plus este un supliment alimentar naturist ce contine 10 mg de fier  care este unul dintre elementele indispensabile vietii.

Mineralele şi oligoelementele sunt indispensabile pentru menţinerea sănătăţii. Deoarece organismul nostru nu este capabil să le producă singur, iar alimentele pe care le consumăm nu le conţin în cantitatea şi calitatea necesară, trebuie să le completăm folosind suplimente alimentare. Aceste elemente au o importanţă vitală, absenţa lor ducând la perturbări în funcţionarea organismului, respectiv la apariţia bolilor.

Fierul este esenţial pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigură procesele de respiraţie celulară.
Organismul poate sintetiza, în cantităţi mici, unele vitamine, Însă sinteza oligoelementelor şi, prin urmare, a fierului, este imposibilă. fierul este obtinut exclusiv din alimente. Însă doar 2-10% din fie­rul conţinut în alimente este absorbit şi intră în circulaţia sanguină.


Fierul joacă un rol foarte important în organism. Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inimă, ficat, muşchi şi alte ţesuturi depinde în primul rând de fier. Fierul facilitează creşterea, sporeşte rezistenţa organismului la boli, împiedică apariţia oboselii. De asemenea, previne instalarea anem iei, care e consecinţa deficienţei de fier, şi redă tonusul natural al pielii.
Pierderile lunare de fier ale femeilor sunt de două ori mai mari decât cele ale bărbaţilor. Femeile gravide au nevoie de o cantitate de fier de două ori mai mare decât în mod normal. Fierul şi calciul sunt două dintre mineralele care lipsesc cel mai adesea din alimentaţia femeilor. Necesarul zilnic de fier al femeilor este, în medie, de 1,5 mg, însă gravidele şi mamele care alăptează au nevoie de aproximativ 3 - 3,5 mg.

Obţinerea acestei cantităţi doar din alimentaţie este aproape imposibilă. O mie de calorii conţin cca 6 mg de fier, deci ar trebui consumată o cantitate enormă de alimente, în jur de 5000 de calorii, pentru a se asigura necesaru de fier al organismului - 30 mg deoarece doar 10% din această cantitate poate fi absorbită, adică 3-4 mg.
Aproximativ 10-15% dintre sugari, copii, adolescenţi, gravide, sportivi şi persoanele în vârstă suferă de pe urma deficienţei de fier. Printre simptomele deficienţei de fier la copii se numără scăderea capacităţii de concentrare, a atenţiei şi a nivelului de inteligenţă în general.
Consumatorii de cafea şi de ceai au un necesar crescut de fier. Pe lângă aceasta, fosfoproteinele din ouă şi făină integrală reduc asimilarea fierului

.
Fierul poate fi asimilat cel mai uşor de organism in formă chelatată. Chelatarea este procesul prin care diferite minerale şi oligoelemente sunt transformate in substanţe uşor digerabile. Din această cauză, produsele care conţin fier chelatat se  absorb de 3-10 ori mai eficient decât preparatele standard. Pe lângă aceasta, fierul chelatat este utilizat mult mai uşor de organism şi nu produce dereglări ale digestiei. Preparatele moderne ca Iron Plus  mai conţin şi vitamina C şi bioflavonoide, deoarece acestea ajută la absorbţia fierului, accentuând efectele sale benefice asupra organismului.

Atenţie!

-Gravidele şi mamele care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de a începe să consume suplimente cu fier. Pe lângă suplimentele cu fier, există şi diverse preparate multivitaminice, care conţin o cantitate suficientă de fier.

-Bărbaţii care consumă alte preparate cu multivitamine şi multiminerale trebuie să consume fier doar în cazul în care suferă de deficit de fier (de ex. după hemoragii îndelungate, cauzate de ulcerul stomacal).

-Fierul chelatat se poate consuma împreună cu vitamina E şi C, aceste vitamine păstrându-şi neştirbită valoarea biologică.
Absorbţia fierului este redusă în caz de reumatism, micoze şi herpes, deci doza de fier trebuie mărită .

Iron Plus - Sănătate de fier.

Continut Iron Plus :Vitamina C 30 mg, Fier(fumarat) 10mg, Comlex de bioflavonoide din citrice 10 mg.

 

Recomandari Iron Plus:                               Mod de administrare Iron Plus

Anemie
Anemie feripriva
0-0-1
0-0-1

Legenda :

1-1-1 = o tableta dimineata una pranz si una seara

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment