Calivita Informaţii

Abonare stiri

Power Mins (100 tablete)

Power Mins (100 tablete)

Organismul are nevoie de cantităţi mai mari din anumite substanţe minerale. Printre acestea se numără calciul, magneziul, fosforul, potasiul, precum şi clorurile.

Mai multe detalii


51,70 LEI tax incl.

Disponibilitate IN STOC  Power Mins

   

   

  Mineralele şi oligoelementele sunt indispensabile pentru menţinerea sănătăţii. Deoarece organismul nostru nu este capabil să le producă singur, iar alimentele pe care le consumăm nu le conţin în cantitatea şi calitatea necesară, trebuie să le completăm folosind suplimente alimentare naturale. Aceste elemente au o importanţă vitală, absenţa lor ducând la perturbări în funcţionarea organismului, respectiv la apariţia bolilor.

  Calciul este responsabil de sănătatea oaselor şi a danturii. Prezenţa magneziului în organism este o condiţie de bază pentru funcţionarea eficientă a sistemului nervos şi muscular. Cuprul este indispensabil pentru înglobarea fierului în hemoglobină. În absenţa cromului, apar perturbări ale metabolismului glucidic. Iodul este necesar pentru funcţionarea corespunzătoare a glandei tiroide, iar manganul pentru activitatea enzimelor digestive. Molibdenul ajută la metabolismul glucidelor şi lipidelor şi este o componentă importantă a enzimei care asigură utilizarea fierului. Potasiul reglează echilibrul hidro-electrolitic al organismului, normalizează ritmul cardiac şi ajută la eliminarea metaboliţilor inutili. Seleniul este un antioxidant important, care încetineşte îmbătrânirea ţesuturilor. Zincul este indispensabil pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.

  In zilele noastre, aproape toată lumea e conştientă de importanţa pe care o au vitaminele în alimentaţie. Foarte puţini oameni ştiu, însă, că în lipsa săruri lor minerale, vitamine le nu îşi pot exercita efectul benefic. Dacă substanţele minerale lipsesc, vitaminele nu mai pot fi asimilate.
  Importanţa substanţelor minerale este subliniată şi de faptul că, cu toate că organismul este capabil să sintetizeze anumite vitamine, nu poate sintetiza minerale, acestea trebuind asigurate prin aport alimentar. Dacă, dintr-un motiv sau altul, substanţele minerale lipsesc din alimentaţie, pot apărea dereglări serioase în organism. În astfel de situaţii, precum şi în cazul solicitărilor fizice deosebite (de exempl u antrenamente epuizante sau competiţii sportive), se impune un adaos de substanţe minerale sub formă de suplimente alimentare.


  Organismul are nevoie de cantităţi mai mari din anumite substanţe minerale. Printre acestea se numără calciul, rnagneziul, fosforul, potasiul, precum şi clorurile. Din altele, organismul utilizează zilnic doar câteva mili sau micrograrne. Denumirea ştiinţifică a acestora este oligoelemente şi sunt la fel de importante pentru menţinerea sănătăţii ca şi celelalte. Acest lucru se explică prin fenome­nul de sinergism, adică partici parea lor concomitentă la mai multe reacţii chimice şi
  potenţarea reciprocă a efectelor. Deci, lipsa sau insuficienţa chiar şi a unui singur oligoelement împiedică desfăşurarea În condiţii normale a acţiunii celorlalte oligoelemente.


  Organismul guvernamental Food and Drug Administration din SUA a stabilit, acum câteva zeci de ani, necesarul zilnic recomandat pentru un număr de 6 elemente, şi anume: calciul, iodul, fierul, magneziul, fosforul şi zincul. Alături de acestea, pentru buna funcţionare a mecanismelor de reglare din organism, mai sunt necesare încă cel puţin 12 elemente cunoscute. Acestea sunt: clorul, crornul, cobaltul, cuprul, fluorul, manganul, molibdenul, potasiul, seleniu1, sodiul, sulful şi vanadiul, care poartă denumirea de elemente active. Începând cu anul 1989, în SUA şi seleniul este considerat element vital pentru organismul uman, stabilindu­se necesarul zilnic recoman­dat şi pentru acest element.


  Literatura de specialitate cuprinde mii de pagini referitoare la efectele diferitelor minerale sau oligoelemente. În cele ce urmează, din lipsă de spaţiu, va trebui să rezumăm doar în câteva fraze importanţa fiecăruia dintre ele.
  Calciul şi fosforul sunt mineralele implicate În men­tinerea sănătătii oaselor şi a danhlrii. În acelaşi timp, calciul şi magneziul au un rol foarte important în funcţionarea aparatului cardiovascular.

  Calciul contribuie la absorbţia fierului şi are rol în transmiterea excitaţiilor nervoase. Magneziul este indispensabil activităţii sistemului nervos şi musculaturii şi are un rol important în procesul metabolic prin care glucoza se transformă în energie. În lipsa cromului, metabolisrnul glucidic nu este eficient. Cobaltul, asemănător fierului, este indis­pensabil în procesul de formare a globulelor roşii. Fără cupru, fierul nu poate fi înglobat În hemoglobină lodul este absolut necesar pentru functionarea glandei tiroide şi a proceselor metabolice. Manganul susţine activitatea corespunzatoare a unor enzime gastrice si, de asemenea, joacă un rol important in eliminarea toxinelor.Molibdenul işi aduce aportul la metabolismul glucidic şi lipidic şi, in acelaşi timp, este un component important al enzirnei care asigură utilizarea fierului.

  Potasiul, în combinatie cu sodiul, reglează echilibrul, hidro-electrolitic al orzanismului, normalizează ritmul cardiac şi contribuie la eliminarea metabolitilor inutili Seleniul, ca şi vitamina E este un antioxidant importan si, deci, încetineşte îrnbătrânirea ţesuturi lor şi are rol în prevenirea formării tumorilor maligne. Zincul controlează şi dirijează procesele metabolice din organism, activitatea enzimelor, mentine integritatea celulelor şi este indispensabil pentru sinteza proteinelor şi funcţionarea optimă a sistemului imunitar.

   

  Power Mins - Întotdeauna important...

  Continut Power Mins: Calciu (din carapace de scoica si citrat) 250 mg, Magneziu (oxid si aspartat) 150 mg, Potasiu (citrat si aspartat) 24,75, Zinc (chelatat cu aminoacizi) 7,5 mg, Mangan (chelatat cu aminoacizi) 4mg, Cupru (chelatat cu aminoacizi) 0,5 mg, Molibden (chelatat cu aminoacizi) mcg, Iod (din alga marine) 50 mcg, Crom (picolinat) 50 mcg, Seleniu (seleniu-mentiotina si selenat de sodiu) 20 mcg.

  Recomandari Power Mins:                                         Mod de administrare Power Mins:

  Acnee
  Activitate fizica (stimulare)
  Adolescent (14-18 ani) - preventiv
  Afectiuni cardiace (acord cardilog)
  Alcoolism
  Anemie feripriva
  Anticonceptionale (comb. ef. neg.)
  Aritmie cardiaca
  Astenie
  Carcei
  Cardiopatie ischemica
  Crestere (stimulator)
  Decalaj fus orar
  Deficit Ca si Mg (asimilare, fixare)
  Depresie
  Dinti sanatosi
  Enduranta (rezistenta la efort)
  Febra musculara (prevenire)
  Menopauza
  Nervozitate
  Osteoporoza
  Persoana in varsta - preventiv
  Picioare reci
  Rahitism
  Rau de mare, avion, masina (prev)
  Ritm cardiac (lipsa Ca, Mg, K, B2)
  Schizofrenie
  Scrasnit din dinti
  Spasmofilie
  Varice
  Varsat de vant

  0-0-1
  1-0-1
  0-0-1
  1-0-1
  0-0-1
  0-0-1
  1-0-1
  0-0-1
  0-0-1
  0-0-1
  1-0-1
  0-0-1
  1 caps dupa 5 ore de zbor
  1-0-1
  0-0-1
  0-0-1
  1-0-1
  1-0-1
  1-0-1
  1-0-1
  1-0-1
  0-0-1
  0-0-1
  1-0-1
  1-0-1
  1-0-1
  1-0-1
  0-0-1
  0-0-1
  0-0-1
  0-0-1

  Legenda:

  1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz searasi un

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)

Calivita Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment